FAQ

 

1. Trenger jeg fortolling om jeg skal kjøpe eller selge varer utenlands?

I Norge har man et ganske tungt regelverk rundt toll og avgifter knyttet til import og eksport av varer.

Tellus Logistics har flere dyktige medarbeidere med lang og god kompetanse innen toll og lovverket knyttet til dette.

Vi vil mer enn gjerne bistå din bedrift med å utføre fortolling eller andre oppgaver eller spørsmål omkring dette.

Du finner telefonnummer og epost til ansatte på kontakt oss.

2. Hva betyr sjøtransport?

Sjøtransport er enkelt nok transport fra en havn til en annen med skip.

Sjøtransport er en mer miljøvennlig transportform enn den ellers så utbredte veitransporten, og en vil få et mye mindre utslipp per transporterte tonn gjennom å transportere varer på sjøen i forhold til vei.

Tellus Logistics har også sett, gjennom varig arbeid med sjøtransport og multimodale løsninger, at det også kan være svært kostnadseffektivt å sende varer på sjøen og vi kan tilby priser som er svært konkurransedyktig sammenlignet med våre konkurrenter som transporterer varer på veien.

3. Jeg skal hente varer, men har ikke nok til en hel container, hva gjør jeg?

Vi har en stykkgodsløsning som går i container. Her samlaster vi flere stykkgodssendinger i én container og utnytter på denne måten hele enheten.

Med vår stykkgodsløsning henter vi gods fra USA, Asia og Europa.

Se mer om vår her.

4. Hva er en speditør?

En speditør er noen som sitter på nettverket og kontaktene der du skal sende eller motta varer. Det er også noen som sørger for fortolling og alt annet som vareeier eller kjøper trenger for å få varene frem til avtalt tid og pris.

Vi eier ingen biler, båter eller fly selv. Dette ser vi på som en stor fordel. Ved å fjerne oss fra eierskapet av transportmiddelet står vi som en uavhengig aktør som kan tilpasse oss kundens ønsker på en særegen måte.

Det finnes mange typer varer; noen skal fort frem, noen er store og noen skal til helt spesielle destinasjoner. Fordelen med en speditør er at vi har alle mulighetene tilgjengelig gjennom vårt nettverk og er ikke låst til å «anbefale deg» å bruke for eksempel bil, selv om kanskje prisen hadde vært bedre på båt eller fly.

5. Hvilke typer containere finnes det?

Lasteenheter

Det finnes flere typer. Kontakt oss så kan vi ta en prat om container er en løsning for deg.

6. Hva trenger jeg å gjøre for å bestille frakt?

Hos Tellus er det ingen kundesenter eller intetnettbooking, vi tror på en mer personlig håndtering av våre forespørsler og kunder.

Oppgi mål + vekt + hvor ofte du sender gods så blir du tatt hånd om av en fagperson.

Kontakt oss på www.booking@telluslogistics.no eller ring oss på 51 56 6… se mer.

Om du allerede har pratet med noen hos oss, finner du telefonnummer og epost til ansatte på kontakt oss.

7. Hvilke land transporterer dere gods til og fra?
Hele verden, nesten uten unntak.
9. Gjøre dere oppdrag for private?
Nei, men vi kan anbefale firma som gjør det.
10. Trenger jeg forsikring når jeg sender mine varer?
Ja, vi vil alltid anbefale å ha egen transportforsikring. Om du ikke har dette kan Tellus Logistics være behjelpelig med å finne en forsikring som passer
11. Passer min last i en container?
I de aller fleste tilfeller, finnes det en container som passer til din type last. Nøkkelen til kostnadseffektiv transport er å utnytte lastebæreren slik at en unngår å transportere luft og ledig kapasitet. Ved å bruke rett type container, kan en spare masse her (Link til infosiden om lasteenheter). Vi i Tellus Logistics har også en stykkgodsløsning som går i container. Her samlaster vi flere stykkgodssendinger i én container og utnytter på denne måten bedre hele enheten.
12. Vil det være en lokal sjåfør som leverer lasten min dersom jeg bestiller transport med Tellus Logistics?
I de aller fleste tilfeller vil det være en lokal sjåfør som leverer din last. Dette vil spesielt være tilfellet dersom vi benytter multimodale løsninger. Da vil lasten ankomme din lokale havn og vi arrangerer utkjøring og levering gjennom en lokal aktør. Vi i Tellus strekker oss veldig langt for at alle våre kunder får sine forsendelser levert av sjåfører som de kan kommunisere med. I dag har vi over 80% av våre forsendelser via multimodale løsninger med sjøtransport som hovedtransport og disse vil da bli levert av lokale sjåfører. Vi jobber kontinuerlig med at denne andelen skal bli enda høyere og ser en god utvikling.